Виробництво корму

Сьогодні все більше власників котів віддають перевагу натуральному харчуванню замість сухого або вологого корму. Такий раціон має масу переваг і дозволяє підтримувати тварину у відмінній формі. Одним з основних пунктів є збалансованість складів, виробники випускають продукцію з різним співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, що дозволяє задовольнити потреби тварин різних порід. Другий плюс - це готовність корму. Його можна давати відразу після відкриття пачки і не переживати про те, що тварина може отруїтися зіпсованим продуктом. Ви можете вибрати сухий або вологий корм з тим смаком, який найбільше сподобається вашому улюбленцю.

Під час вибору раціону перше, на що варто звернути увагу - це його склад. При цьому важливо врахувати не тільки його калорійність, а й вид, а також масову частину кожного інгредієнта. Найоптимальніше співвідношення мають корми класу Супер Преміум і Холістик, в нашому каталозі ви зможете підібрати найбільш підходяще меню для вашого котика. У них використовується м'ясо, риба, овочі, злакові культури і безліч інших інгредієнтів.

Для того, щоб вибрати найкращий корм, необхідно також розуміти, як саме його готують. При виготовленні різних видів використовуються різні технології, але набір інгредієнтів може бути схожим.

З чого роблять сухий і вологий котячий корм?

Для того, щоб зрозуміти, як роблять сухий або рідкий котячий корм, необхідно більш детально вивчити його склад. Ця інформація завжди доступна на упаковці, водночас більшість виробників вказують процентне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб господар міг підібрати найбільш підходящий раціон.

У складі можуть бути вказані такі інгредієнти:

м'ясо - це може бути філе курки, індички, яловичина, свинина, а також різні сорти риби;
субпродукти - у цю категорію входять сердечка, шлунки, легені, шкіра (без шерсті та щетини) та інші м'які тканини, окремо може використовуватися кісткове борошно;
крупи - гречка, рис, пшенична та ін;
овочі - морква, капуста, буряк, деякі корми можуть містити батат або невелику кількість картоплі;
натуральні олії - оливкова, реп'яхова, лляна.
З огляду на те, що всі ці продукти мають абсолютно різну консистенцію, для отримання однорідних хрустких крокетів, паштету або апетитних шматочків у соусі вони проходять кілька етапів підготовки, обробки та приготування.

Як роблять вологий корм?

Для приготування вологого корму всі м'ясні інгредієнти попередньо заморожують. Це один з етапів обробки, який дає змогу знищити бактерії або інші хвороботворні організми, якщо вони якимось чином потрапили на продукт.

Далі всі компоненти перемелюють у великих виробничих м'ясорубках. У процесі утворюється однорідний фарш, до якого додаються інші інгредієнти в такій самій консистенції. Додатково раціони збагачуються різними добавками, включно з натуральними екстрактами та оліями.

Для формування шматочків фарш продавлюється через спеціальні форми, на виході яких виробник отримує довгі тонкі ковбаски, що піддаються термічній обробці для стабілізації структури. Далі ковбаски відправляються в спеціальну машину, яка нарізає їх на однакові шматочки, після їх отримання до складу додається м'ясне желе або соус. Отриману консистенцію упаковують у герметичні упаковки.

Фінальним етапом є стерилізація кормів. Уже в упаковках вони піддаються термічній обробці під високим тиском. Це дає змогу забезпечити можливість тривалого зберігання такого корму.

Після того, як упаковки охолонуть, на них наносять етикетку і готовий продукт відправляють на лінію пакування.

Як роблять сухий корм?

Для виготовлення сухого корму можуть бути використані такі ж компоненти, але ось сама технологія абсолютно інша. Більшість великих виробників, які мають власні виробничі потужності, використовують метод екструзії.

Під час підготовки всі компоненти подрібнюються в спеціальних виробничих м'ясорубках до стану однорідної маси. З огляду на те, що склади досить різноманітні, кожна категорія компонентів готується окремо. Далі відбувається змішування всіх складових у зазначених пропорціях, високопотужні змішувачі дають змогу домогтися однорідної в'язкої маси. У разі необхідності склад додатково зволожується і піддається обробці парою.

Підготовлена суміш переноситься в екструдер. Ця виробнича машина нагадує велику м'ясорубку з фігурною насадкою на виході. Під впливом високих температур і тиску підготовлений склад проходить через апарат і фігурні форми, внаслідок чого на виході виробник отримує корм у звичних крокетах. З огляду на те, що різниця температур усередині пристрою і на виході досить велика, зі шматочків випаровується зайва волога, завдяки чому їхня структура стає сухішою і пористішою.

Далі отримані гранули просушуються за середньої температури. Це дає змогу зменшити вміст води, не зробивши структуру більш пухкою. Далі проводиться обробка оліями та ароматизаторами, потім фінальне охолодження. Готові крокети відправляються на фасування.

Де можна купити якісний корм для котів?

Якщо ви хочете купити вологий корм у паучах або сухий у крокетах, підібрати продукт з відповідним складом ви зможете в інтернет-магазині Zoomapa. У нас представлений великий вибір продукції провідних світових брендів.

Ми закуповуємо всі товари безпосередньо у виробників. Це дозволяє нам гарантувати покупцям оригінальність і відмінну якість всіх кормів і ласощів. Водночас ми встановлюємо найбільш лояльні ціни, які дадуть вам змогу не економити на своєму улюбленці.

Якщо вам потрібна професійна допомога з підбором раціону для вашого кота, наші менеджери завжди готові проконсультувати і відповісти на всі ваші запитання.