Повільне випікання кормів для собак і котів є простим і природним процесом, який використовує і підтримує тепло протягом тривалого і контрольованого періоду, щоб досягти ідеальної температури основних компонентів. Головною метою випікання в печі є забезпечення безпеки здоров'я при роботі з сировиною, щоб захистити людей, які займаються продуктом, а також домашніх тварин, що споживають його, від небезпеки отруєння мікроорганізмами. Таким чином, випікання в печі дозволяє ефективно знищити практично всі патогени, будь то віруси, паразити, бактерії або дріжджі, які можуть бути присутні у інгредієнтах.
Як впливає процес випікання в печі на склад продукту? Випікання в печі сприяє легшому засвоєнню крохмалю організмом, стимулюючи процес желатинізації, який спрощує розщеплення та розчинення крохмальних гранул.
Присутність вологості та тепла сприяє цьому процесу, що призводить до перебудови молекулярних ланцюгів. Оскільки вони переходять від кристалічної структури до більш хаотичної, вони стають більш легкозасвоюваним організмом.
Під час випікання корму для домашніх тварин у печі, його інгредієнти втрачають вологу, стають більш концентрованими і зручнішими для споживання домашніми тваринами. Цей процес також змінює колір і смак інгредієнтів рослинного або тваринного походження в кормі. Білки та пігменти, що містяться в м'ясі, коагулюються і змінюють колір, а також вивільнюються летючі аромати, які підсилюють смак.
Реакція Майяра пояснює цю феноменальну "підрум'яненість" продуктів та виняткові аромати, і вперше була описана в 1912 році. Вона відіграла важливу роль у створенні різноманітних смакових характеристик їжі. Реакція Майяра відбувається, коли харчові цукри реагують з білками і утворюють новий хімічне з'єднання - глюкозамін, трансформація якого спричинює ланцюгову реакцію, що змінює колір і текстуру поверхні продукту. Ця реакція Майяра є основою карамелізації продуктів при їх приготуванні за високих температур.
Екструзія: процес, відмінний від випікання в печі
Екструзія є швидким і потужним процесом виготовлення корму, в якому харчові компоненти піддаються високим температурам та тискам. Це призводить до знищення багатьох поживних речовин, особливо вітамінів та природних антиоксидантів. На жаль, на сьогоднішній день, досліджень щодо харчових і окисних впливів екструзії та випікання в печі на виробництво їжі було здійснено недостатньо.
Чи знали ви, що зараз переважна більшість кормів для домашніх тварин виробляється шляхом екструзії? Однак, фахівці в цій галузі вважають, що у майбутньому використання екструзії буде зменшуватись. Враховуючи, що випікання в печі є природним процесом, який сприяє здоров'ю та добробуту, воно, ймовірно, стане однією з найбільш поширених тенденцій та рішень у виробництві кормів для домашніх тварин.
Ми сподіваємося, що вам сподобалося дізнатися більше про випікання в печі. Якщо у вас є які-небудь питання з цієї теми, не соромтеся звертатися до нас.